Prospect, informatii Negram



Prospect, informatii NegramCiteste prospectul Negram inainte de a-l folosi. Am mai jos cateva informatii despre Negram, dar si prospectul Negram online, pe care il poti consulta. Am folosit si eu Negram cand am avut o cistita oribila. De asemeneni, Negram este bun in caz de litiaza renala(pietre la rinichi).

Indicatii Negram

Infectii urinare (cistita, uretrite, pielonefrite acute si cronice, litiaza si tuberculoza renala suprainfectata cu germeni gram negativi, sensibili la acid nalidixic).
Profilactic, inainte si dupa interventii in sfera urogenitala (adenomectomii de prostata, uretero- si uretroplastii, nefrectomii, cistectomii).

Contraindicatii Negram

Infectii cu germeni rezistenti la acid nalidixic. Nu se recomanda administrarea in primul trimestru al sarcinii si in prima luna de viata.

Mod de administrare Negram

Adulti: 4 g/zi in primele 1-2 saptamani (de 4 ori pe zi cate 2 capsule), apoi daca este nevoie sa se continue tratamentul cate 2 g/zi (de 4 ori pe zi cate o capsula).
Copii: 0,055 g/kg corp/zi in 4 prize egale. In caz de terapie prelungita se impune scaderea dozei la 0,033 g/kg corp/zi.

Precautii

La bolnavii cu hepatopatii, nefropatii grave, epilepsie si ateroscleroza cerebrala.

Reactii adverse Negram

Tulburari gastrointestinale (dureri abdominale, greata, varsaturi, diaree), fenomene alergice (rasuri cutanate, prurit, urticarii, eozinofilie, redoare articulara), reactii cutanate de fotosensibilizare. Mai rar se observa somnolenta, cefalee, ameteli, colestaza, parestezii, trombopenie sau anemie hemolitica. Uneori se inregistreaza tulburari de vedere (modificari in perceptia coloratiei obiectelor, diplopie, scaderea acuitatii vizuale), reversibile la diminuarea posologiei. Psihoze toxice sau convulsive pot aparea la doze mari la persoane predispuse (cu epilepsie s.a.). La sugari si la copii se observa (rar) semne de hipertensiune intracraniana (bombarea fontanelei, edem pailar, cefalee) care dispar rapid, fara sechele, dupa intreruperea tratamentului.
Sper ca acest mic prospect al medicamentului Negram sa va fie folositor. Si insanatosire grabnica.



Share pe Facebook

Articole similare:




_