Indigestia - cauze, tratament



IndigestiaCe este indigestia? Care sunt cauzele care determina aparitia indigestiei?Care este tratamentul contra indigestiei?Trebuie sa te duci la spital daca ai indigestie?O sa incep cu ultima intrebare. Te poti trata si acasa, nu trebuie sa mergi neaparat la spital, daca simptomele indigestiei dureaza de mai multe zile. Sau daca apare voma cu sange, scaun cu sange, transpiratii, dureri abdominale severe. Care sunt cauzele care duc la aparitia indigestiei?
In cele mai multe cazuri, indigestia se produce din cauza meselor bogate in grasimi, mancarurilor picate, emotiilor puternice(am patit-o de 2 ori), fumatului excesiv, consumului de alcool, colecistitei, pancreatitei, gastritei(si aici am patit-o).

Ce tratament se impune in cazul indigestiei? In primul rand eu folosesc un antiacid si o enzima pancreatica(Kreon). Apoi stau la repaus, in pat, pana simptomele se diminueaza.
Indigestia se poate evita prin evitarea meselor copioase, mestecarea rapida a alimentelor, eliminarea stresului si a sportului exact dupa mese. Fumat si consum de alcool deloc sau moderat.






Share pe Facebook

Articole similare:




_